FONTYS

Voor het lectoraat Move to Be van Fontys Sporthogeschool schrijf ik artikelen om hun onderzoeksactiviteiten meer bekendheid te geven. Voor het Fontys-brede programma Fontys Vitaal schrijf ik inspirerende portretten over medewerkers. Daarnaast een bijzonder project voor Fontys Online: ‘Hoe Fontys in één week online ging.’ Over de sensationele overstap naar online onderwijs tijdens de coronacrisis in 2020.

Hoe Fontys in één week online ging
Op vrijdag 13 maart ging Fontys op slot. Lockdown. Al één week later ging het online onderwijs van start. Ongelofelijk snel. Een handvol Fontys-docenten en medewerkers hield midden in de coronacrisis het hoofd koel. Een inspirerend verhaal dat aantoont dat je geen eindeloze commissies, tijd en geld nodig hebt om een fundamentele verandering teweeg te brengen, maar dat je dit ook binnen één week met een enthousiast team tegen minimale kosten kunt doen.

KEIGAAF-aanpak maakt basisschoolkinderen fitter en gezonder
Het eerste bewijs is geleverd. Al met beperkte middelen kunnen basisscholen het beweeggedrag en de gezondheid van hun leerlingen gunstig beïnvloeden. Met een breed pakket van maatregelen is de winst zelfs nog groter. Na drie jaar onderzoek blijkt de KEIGAAF-aanpak van Fontys Sporthogeschool in Eindhoven een doorslaand succes.