beerens-group-3-tekstschrijver-eindhoven

Tekst klantcase Bike Republic:

Nieuwe optimaal schaalbare formule voor Bike Republic

Een nieuwe formule die optimaal gestandaardiseerd is, zodat hij perfect schaalbaar is en zeer snel tegen lage kosten kan worden geproduceerd en uitgerold. Dit is de absolute specialiteit van de Beerens Group. We hebben het weer met plezier bewezen voor Bike Republic.

Bike Republic is de fietsenketen van Colruyt Group en heette vroeger Fiets! Klanten vinden er een ruime collectie e-bikes, stadsfietsen en sportieve fietsen én zowat alles wat met fietsplezier te maken heeft. In 2021 vroeg de Colruyt Group aan Beerens of wij willen meedenken met hun formuleplannen voor Bike Republic. Specifieke vraag: bedenk technische oplossingen waarmee het interieur van de nieuw in te richten winkels snel, eenvoudig en kostenefficiënt kan worden geproduceerd en gemonteerd.

Tot in detail gestandaardiseerd
Wij zijn met veel enthousiasme voor Bike Republic aan de slag gegaan. Eerst hebben we alle interieuritems en winkelrekconfiguraties uit de formuleplannen goed bekeken. Vervolgens hebben we ze tot in detail opnieuw uitgewerkt. Hierbij hebben we alle onderdelen maximaal gestandaardiseerd. Dus zoveel mogelijk standaard materialen en standaard maatvoeringen, maar met behoud van het formuledesign en de functionele eisen. Zo hebben we de breedtes van stellingen gewijzigd, zodat we standaard geperforeerde achterwanden en inhangdelen zoals legborden en dwarsbalken kunnen toepassen. We hebben kokermaten, steekmaten en houtmaterialen gekozen die passen bij standaard materialen die ruim verkrijgbaar zijn. Dit geeft Bike Republic ook de garantie dat onderdelen bij kleine nabestellingen beschikbaar zijn.

Formule geslaagd!
Toen de nieuwe formule volledig was uitgewerkt, voorbereid en vastgelegd in een formulehandleiding was het tijd voor de Beerens Group om zichzelf te bewijzen. Wij slaagden erin om een nieuwe winkel in het Belgische Veurne binnen slechts enkele dagen tot op het kleinste onderdeel uit te werken en in te richten. Hierdoor kon Bike Republic de winkel na een zeer korte doorlooptijd feestelijk openen. Een tweede en derde winkel staan inmiddels al in de planning. Wij zijn er klaar voor. Door standaardisatie maken wij elke winkelformule perfect schaalbaar, zodat de uitrol veel sneller, eenvoudiger en goedkoper wordt.