alligator-plastics-1-tekstschrijver-eindhoven

Tekst case e-Traction:

Slim ontwerp voor maximale materiaalbesparing

Automotive techbedrijf e-Traction zocht een alternatief voor de aluminium afdekkap van de inverter van hun innovatieve in-wheel-elektromotor. Het alternatief moest een stuk goedkoper zijn dan de aluminium variant, maar moest wel dezelfde hoge bescherming en kwaliteitsuitstraling bieden. In iets meer dan een jaar tijd ontwikkelden wij de ideale kunststof top cover.

Onze uitdaging
- Strenge eisen zoals waterdicht, slagvast, temperatuurbestendig en vormvast
- Slim ontwerp voor maximale materiaalbesparing en spuitgietbaarheid
- Aandacht voor prijs en duurzaamheid
- Materiaal: PBT 30% glasgevuld
- Kwaliteitsuitstraling: zichtbare top cover draagt bedrijfslogo

Onze oplossing
De klant had al een basisdesign voor de top cover. De toegevoegde waarde van Alligator Plastics zat vooral in het maakbaar maken van het product. Wij hebben het ontwerp geoptimaliseerd door onder andere materiaal te besparen en wanddiktes te minimaliseren. Om het product spuitgietbaar te maken hebben we slimme lossingen toegepast. Als kunststof hebben we PBT aanbevolen. Dit materiaal voldoet aan alle eisen van e-Traction, heeft een kwaliteitsuitstraling en is tegen acceptabele kosten goed verkrijgbaar.

Onze samenwerking
Kyu Ellen Breedijk van e-Traction is erg te spreken over de samenwerking: “Alligator Plastics reageerde telkens heel vlot op onze vragen. Waar onze kennis over kunststoffen en spuitgieten tekortschoot, daar vulden zij die kennis perfect aan. De top cover is voor ons een belangrijk product. Het moet de cruciale elektronica in de inverter van onze elektromotor goed beschermen, maar moet er ook goed uitzien. Alligator Plastics is uitstekend in deze opdracht geslaagd.”

Over e-Traction
Het van origine Nederlandse bedrijf e-Traction, nu in Chinese handen, werkt al sinds 1981 aan een revolutionair in-wheel-motorsysteem. Het systeem, TheMotion genoemd, is een elektrische aandrijving waarbij in elk achterwiel een elektromotor is geplaatst. De aandrijving is emissievrij en draagt de energie van accu naar wiel zeer efficiënt over. Het huidige ontwerp van TheMotion is geschikt voor alle voertuigen met een 22,5-inch band, zoals bussen en vrachtwagens.