BAKKER MAGNETICS

Bakker Magnetics is een van Europa’s meest vooraanstaande bedrijven in magneettechnologie. Ik schrijf verhalen om Bakkers successen in de verschillende marktsegmenten met de wereld te delen. Vaak zeer technisch. Maar het doorgronden én commercieel vertalen van ingewikkelde onderwerpen is juist een van mijn sterkste punten. Twee quotes uit artikelen:

Hands-on specialist in smart magnetic engineering
Permanente magneten zijn steeds vaker het hart van innovatieve technologie. Bakker Magnetics in Sciencepark Eindhoven merkt dit. Het hightechbedrijf groeit de laatste jaren snel en krijgt steeds meer complexe en internationale opdrachten. Bakker wordt niet alleen gekozen vanwege de hoge magneet- en engineeringkwaliteit. Ook de enthousiaste hands-on mentaliteit zorgt ervoor dat steeds meer klanten hun magnetische ideeën door Bakker Magnetics laten optimaliseren en produceren.

Technische quote 😉
Zo hebben wij recent een High Intensity Bovenbandmagneet ontwikkeld waarin zeer krachtige neodymium-magneten in een Halbach-constructie met buckingmagneten zijn opgesteld. De bovenbandmagneet heeft nu een veel krachtiger magneetveld, waardoor het ook kleine metaaldeeltjes op grote afstand kan aantrekken. Verwerkers kunnen dus dezelfde snelheid en capaciteit van hun aanvoer behouden, met de zekerheid dat ook de kleinste metaalfractie uit het product wordt gehaald.’